SyntheticMR

Aktietips, analys & nyheter

Analys av en kursvinnare

Small Cap 
Hälsovård
151130 - 181130
Även vinnare 5 år

 

Om bolaget:
Bolaget har utvecklat en programvara som förbättrar undersökningar med magnetisk resonanstomografi, MR. Programvaran sparar tid och pengar genom att snabba upp arbetsflödet samt skapar bättre beslutsunderlag med hög diagnostisk kvalitet. 

Varför blev SyntheticMR en kursvinnare under perioden?
Kursen utvecklades i en stabilt positiv trend under större delen av perioden vilket gjorde att bolaget blev en vinnare både bland småbolag och i branschen hälsovård i 3- och 5-årsperspektivet. Det största kursrycket skedde efter Q4 2016 som överträffade marknadens förväntningar och ledde till höjda riktkurser. Värderingsmultiplarna var höga hela tiden i kraft av stabilt ökande försäljning och resultat. 
 

Vilka faktorer talade för uppgångspotential innan perioden?
Rapporten inför 3-årsperioden andades optimism i VD-ordet ”Vi ser nu reaktionerna från de första användarna av MAGiC på marknaden…vi förväntar oss fortsatt att volymerna genom GE kommeratt tillta under slutet av året…..vi levererar en avgörande skillnad i produktivitet och patientupplevelse. Samarbetet med GE och lanseringen av MAGiC ger oss legitimitet på marknaden.” Såväl försäljning som resultat förbättrades och rapportengillades av marknaden vilket gjorde att kurstrenden in i perioden var positiv.