THQ Nordic

Aktietips, analys & nyheter

Analys av en kursvinnare

Large Cap
171130 - 181130

Om bolaget:
THQ Nordic marknadsför PC- och konsolspel. Fokus är att förvärva etablerade men tillfälligt underpresterande spelvarumärken och successivt förädla dem.


 

Varför blev THQ Nordic en kursvinnare under perioden?
Upprepade starka kvartal där strategin med en väl diversifierad spelportfölj bestående av etablerade produkter för ett flertal plattformar och inom ett stort antal genrer, har skapat en stark tillväxt. Resultatet har följt med från och med 2016 och accellererat 2017 & 2018. Nycklar har varit att hålla ett högt tempo i releaser av nya spel och förvärv av varumärken och företag. Uppfattningen har vunnit gehör att ett omfattande nätverk och förläggarverksamhet gör att THQ är bättre positionerat än sina konkurrenter för att göra nya spelvarumärkesaffärer. Förutom att köpa insomnade spelvarumärken har THQ även möjlighet att ta över icke kärntitlar från de stora gamingbolagen. Den starkaste uppgångsfasen kom efter en stark Q4 rapport och det stora förvärvet av Koch Media i februari 2018. Positiva kursryck även vid de efterföljande rapporterna. Marknaden har under perioden belönat strategin och den positiva resultattrenden med en fortsatt hög P/E-värdering av ett starkt ökat resultat. Förväntningarna var vid periodens slut höga på att de stora utvecklingssatsningarna och förvärven ska vara lika lyckosamma som de senaste åren.
 

Vilka faktorer talade för uppgångspotential innan perioden?
Inför uppgångsperioden 171130-181130 då THQ blev en kursvinnare i segmentet Large Caps så andades den sista rapporten mycket optimism. Siffermässigt var det främst ökade marginaler som gladde. VD-kommentaren om en lyckad nyemission, unik position på marknaden och en övertygelse om att 2018 skulle bli det mest spännande året hittills, får med facit i hand ses som tydliga köpsignaler. 

Insideraktivitet, VD-innehav samt kurstrend klart över MA200 och just under MA50 var positiva indikatorer. Värderingen var hög redan innan perioden och utgjorde långt ifrån någon köpsignal.

Exempel från analytiker innan peroden - Fredrik von Schantz, Placera 170817, kurs 72,75.
”THQ är en högriskinvestering och ingen aktie att förankra förmögenheten i. Men bolagets framgångar hittills, dess stabila finansiella situation, erfarna ledning och potentialen i kommande lanseringar går inte att negligera. Spelsläppen kan bli pannkaka och då är fallhöjden rejäl. För den riskvillige blir rekommendationen ändå köp - men bara för en liten del av portföljpengarna.”  Även Redeye hade en köprekommendation innan perioden medan flera andra hade behåll.